Els premis Webby arriben a la seva 12ena edició


Aquest dimarts s’han fet públics els premis de la 12ena edició dels guardons Webby, la distinció més coneguda pel que fa a l’elecció dels millors webs d’Internet.

Entre més de 100 categories diferents, els Oscars d’Internet han sigut triat per l’Acadèmia Internacional de les Arts Digitals i les Ciències (IADA), format per 550 persones i institucions de reconegut prestigi dins els àmbits tecnològics i creatiu com David Bowie, Vinton Cerf, Matt Groening, Richard Branson, i publicacions com The New York Times, Wired, Fast Company, i Elle.

En cadascuna de les quatre categories: websites, publicitat interactiva, film online i mòbil, es voten dues mencions: una triada pel jurat i una altre entre les votacions dels usuaris. Aquesta votació de la comunitat arrossega cada vegada més seguidors. L’edició de l’any passat es van rebre visites de més de 60 països.

Alguns dels premis més coneguts han anat a parar a National Geographic com a millor revista, Flickr, Apple, la BBC i The New York Times com a millor diari en línia. Les millors xarxes socials han sigut Flock i Facebook, i el millor web de podcast, Ted.com. El millor bloc del 2008 ha estat PostSecret i la millor pàgina personal, The Whale Hunt.

La relació de tots els guanyadors les podeu veure en format flash des d’aquí o en una plana estàtica des d’aquí.

Un cop feta la tria dels guardonats, el lliurament de premis es realitzarà el proper 10 de juny a Nova York, amb una premisa molt clara: cada premiat només podrà realitzar un discurs de 5 paraules.

La IADA va crear l’any passat un programa d’embaixadors dels seus premis, amb la intenció de captar altres webs que puguin merèixer aquests guardons i que no estiguin dins l’àrea d’influència anglosaxona. A l’Estat espanyol el representant és el dissenyador català Pere Rosales.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar