Més de 250 milions d’europeus utilitzen Internet de forma habitual


L’any passat Europa va sumar gairebé 40 milions de nous usuaris d’Internet, fins a arribar fins als actuals 250 milions. Aquestes són algunes de les conclusions que s’extreuen de les conclusions d’un informe de la Comissió Europea sobre els resultats fins ara de i2010, l’estratègia europea en favor del creixement i l’ocupació. Les TIC han tingut una gran incidència en els serveis públics en els últims cinc anys, bàsicament pels serveis dedicats a l’educació i a la sanitat online. Algunes de les dades més destacades són:

  • més del 96% de les escoles europees estan connectades a Internet, de les quals dos terços tenen connexions de banda ampla,
  • el 57% dels metges envien o rep de forma electrònica dades sobre els pacients,
  • el 46% rep d’aquesta manera els resultats de les anàlisis realitzades en laboratori,
  • el 77% de les empreses de l’UE tenen una connexió de banda ampla, un 15% més que el 2005, i
  • un altre 77% utilitza Internet per fer transaccions econòmiques amb els bancs, un 7% més que fa tres anys.

Amb aquestes dades, la Comissària comunitària de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació, Viviane Reding, ha destacat durant la presentació de l’esmentat informe que “l’UE té el major mercat desenvolupat de consum del món i cent milions de connexions de banda ampla a Internet, per la qual cosa està ben preparada per aprofitar els avantatges econòmiques de les TIC”.

Reptes de futur

L’informe de la Comissió indica algunes de les principals claus que queden pendents de fer durant el binomi 2008-2010:

  • Equilibrar la inversió del sector de les TIC comunitari en matèria de recerca, on s’observen nivells que superen als dels Estats Units a Suècia (18%), Finlàndia (17%) i Dinamarca (11%), però encara així és inferior a l’1% a Eslovàquia, Letònia i Polònia.
  • Estimular l’ús de les noves tecnologies. Gairebé el 40% dels europeus no utilitza Internet, amb xifres que van del 69% a Romania, el 65% i Bulgària i el 62% a Grècia al 13% tant a Dinamarca com als Països Baixos.
  • Creació de projectes de suport a serveis públics paneuropeos tals com l’aplicació transfronterera de la targeta d’identitat electrònica o la signatura electrònica. En aquest cas la diferència entre els països de l’UE són importants. En alguns països com Àustria, Txèquia, Malta i Portugal el 100% dels serveis públics bàsics per a les empreses estan totalment disponibles en línia, altres països com Bulgària, Polònia i Bulgària s’estan quedant enrere, com Bulgària, amb 15%; Polònia, amb un 25%; Letònia, amb un 30%).

Més informació en l’informe i2010 de la Comissió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar