30 Anys D'spam

30 anys de spam


Ens situem en aquesta escena dels Monty Python emès en un programa de 1970. En ell, dos víkings entren en un restaurant i pregunten què hi ha per menjar. La cambrera recita el menú: “Tenim ous i bacó. Ous, salsitxes i bacó. Ous i spam. Ous, bacó i spam. Ous, bacó, salsitxes i spam. Spam, bacó, salsitxes i spam. Spam, ous, spam, spam, bacó i spam… “. D’aquesta manera, el Spam va cobrint tot el menú fins a convertir-lo en l’única oferta possible.

Trenta anys més tard, a la tramesa massiva de correus electrònics que reben els usuaris d’Internet se li anomena de la mateixa manera. I és que el percentatge de mails que arriben a les bústies continua creixent. Segons Gmail des del 2004 fins a aquest any s’ha quadruplicat el seu ús. En aquest article publicat pel diari El País, s’especifica que dels 193.000 milions de correus electrónics que s’envien cada dia, uns dos milions cada segon, el 74% d’ells és spam.

La manera habitual de funcionar el spam és a través dels ‘botnets’, que segons la Wikipedia són una col·lecció de robots que s’executen de manera autònoma, a través d’un cuc que corre en un servidor infectat i que té la capacitat d’infectar altres servidors. L’artífex de la botnet pot controlar tots els ordinadors i/o servidors infectats de forma remota, i les seves finalitats normalment són poc ètiques. D’aquesta manera se serveixen per poder enviar milions de spam cada dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar