Adobe presenta l’Open Screen Project


Aquest dijous Adobe ha presentat l’Open Screen Project, una iniciativa dedicada a fomentar la creació de més aplicacions i serveis multimèdia per Internet per un ús massiu de dispositius electrònics. L’Open Screen Project compta amb el suport d’empreses com Cisco, Intel, LG Electrònics, Motorola, Nokia, NTT DoCoMo, Qualcomm, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba i Verizon, entre d’altres. També donen suport al projecte proveïdors de contingut com la BBC, l’MTV, i l’NBC, que volen oferir de manera fiable serveis de vídeo per la xarxa mitjançant el màxim de distribucions possibles.

La principal iniciativa que arrenca amb aquest nou projecte farà que Adobe publiqui les especificacions dels formats de fitxers Flash (.flv/f4v i .swf) i tregui totes les restriccions de llicència que portaven implícits. Abans d’arribar fins aquí Adobe ja permetia crear eines que poguessin escriure en format Flash, però en canvi necessitaven sempre el reproductor original d’Adobe. Amb aquest compromís aquest procés serà obert a tothom i per tant obre moltes possibilitats per poder desenvolupar noves aplicacions i serveis per tot tipus de dispositius. A més del format Flash, properament també s’afegirà dins d’aquest procés el projecte AIR.

Aquest gest pot ajudar a Adobe a refermar encara més la seva posició dins el mercat. Avui dia el seu reproductor de Flash és utilitzat pel 98% dels usuaris d’Internet del planeta, a banda dels 500 milions de dispositius mòbils que utilitzen aquesta tecnologia, segons dades de la pròpia companyia. L’estratègia evolutiva cap a la nova aposta de la casa mare del Photoshop es diu AIR, una tecnologia multiplataforma que permet la creació d’aplicacions d’escriptori a partir de tecnologies de desenvolupament de pàgines web, com HTML, AJAX o Flash. eBay, AOL, Yahoo o Nasdaq, són algunes de les primeres grans empreses que ja l’estan posant a prova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar