4.000 milions de cançons venudes, la prova de l’èxit de cinc anys d’iTunes


Aquest dimarts iTunes ha arribat al seu cinquè aniversari avalada per unes xifres que l’han convertida en la botiga de música més gran dels Estats Units, amb 50 milions d’usuaris i un catàleg de sis milions de cançons.

El model de negoci ideat per Steve Jobs va obrir una nova via a la indústria musical l’any 2003, convencent a EMI, Sony, Universal, Warner i BMG per posar a la venda les seves obres amb algunes limitacions a les còpies infinites. Aquest fet va suposar un primer punt de partida amb l’oferta de 200.000 cançons amb un preu de 0,99 euros, on es va aconseguir arribar al primer milió de peces venudesa la primera setmana de la seva posada en marxa, una xifra que en el seu moment es va calcular com l’equivalent a sis mesos de descàrregues legals entre tots els serveis rivals.

Darrera d’aquest ball de dades milionàries, en el que Apple assegura que no treu un gran marge de beneficis, es troba l’iPod, aquest sí una peça clau de l’estratègia de la companyia de la poma, que ha convertit un simple reproductor de música en un objecte de moda global del qual s’han venut 110 milions d’unitats en tot el món.

A banda de la música, avui dia l’iTunes ofereix -de moment només als Estats Units- un servei de venda de programes i sèries de televisió. I des de principis d’aquest any, aprofitant la presentació del nou Macbook Air, la botiga ofereix un servei de lloguer de pel·lícules. Ofertes que han de fer front a una competència cada vegada més forta que apareix a la xarxa, amb alternatives com les d’Amazon, MySpace i Wal Mart, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar