Icona De La Viquipèdia

La Wikipèdia alemana, en paper


El gegant d’editorial alemany Bertelsmann acava d’anunciar la seva intenció de publicar per primer cop un llibre en paper format amb les 50.000 entrades principals (de les 700.000 que es troben a la versió online), recollides durant els dos últims anys, de l’edició alemana de la Wikipèdia.

El tiratge inicial d’aquesta enciclopèdia condensada serà de 20.000 còpies, tot i que no es descarten noves edicions un cop analitzat l’impacte mediàtic i econòmic d’aquesta iniciativa.

De fet, després de la versió anglesa, amb més de dos milions d’entrades, l’alemanya, és, amb 700.000, la segona llengua més representada a la Wikipedia, per davant de l’edició francesa, amb 600.000, la japonesa i la polonesa, amb 460.000 cadascuna, la italiana, amb 410.000, i l’espanyola, amb 350.000 articles. La versió catalana, en marxa des de l’any 2001, compta actualment amb 113.000 entrades.

Un dels objectius que persegueix Berstelman és trobar nous mecanismes d’arribar a un nou públic per conèixer de més aprop la Wikipedia, i de pas puguin trobar l’estímul per participar i co·laborar en ella. La seva especial manera de funcionar, on els continguts són aportats de forma altruista pels usuaris serà és un dels elements que segons l’editorial alemana el farà diferent d’altres llibres enciclopèdics de referència ja publicats.

El llibre tindrà un preu de 19.95 euros, dels quals es destinarà un euro des de cada còpia venuda al capítol alemany de Wikimedia, el grup sense ànim de lucre darrere de la Wikipedia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar