L’Eurocàmera aprova un programa que posarà les noves tecnologies al servei de la gent gran


El programa d’investigació i desenvolupament “Vida quotidiana assistida per l’entorn” (AAL) servirà per finançar projectes innovadors que ajudin a la gent gran a millorar la seva autonomia i participació en la vida social, reduint els costos sanitaris i d’assistència social. El finançament d’aquest programa del Parlament Europeu tindrà un valor de 300 milions d’euros durant els pròxims set anys, dels quals l’UE aportarà 150 milions i els Estats la quantitat restant. L’Estat espanyol s’ha compromès a finançar el programa amb gairebé quatre milions i mig cada any.

Aquest programa finançarà la posada en marxa de projectes que proposin solucions innovadores per fer front als problemes de memòria, vista, oïda, mobilitat i pèrdua de la independència que pateixen els majors. A més, el compromís assolit proposa que altres grups de persones amb mobilitat reduïda també puguin beneficiar-se del programa.

Cada projecte podrà obtenir fins un 75% de fons públics. El programa, que tindrà una especial sensibilització en zones rurals i perifèriques, donarà cabuda a projectes internacionals d’investigació, desenvolupament i innovació que serveixin per crear productes, serveis i sistemes innovadors basats en les TICs l’objectiu del qual sigui la millora de la qualitat de vida dels majors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar