20è aniversari d’iEARN, la Xarxa Internacional d’Educació i Recursos


iEARN és una organització sense ànim de lucre que, des del 1989, fomenta la realització de projectes telemàtics cooperatius entre centres d’ensenyament d’arreu del món. Entre els seus objectius, destaca el foment de les relacions d’amistat entre professorat i alumnat de diferents comunitats, basades en el mutu coneixement i el respecte.

Per assolir aquesta fita, iEARN promou l’ús col·laboratiu de les TIC i ofereix a la comunitat educativa un ampli ventall de projectes i recursos. Actualment, l’organització està implantada en més de 100 països, acollint a més de 25,000 escoles i organitzacions joves, amb més d’un milió d’estudiants que d’alguna manera col·laboren en algun dels seus projectes.

A Catalunya i a l’Estat Espanyol, la delagació de la xarxa iEARN s’anomena iEARN-Pangea, va néixer l’any 1993 a partir d’un reduït nombre d’educadors/es que, des de finals dels anys 80, ja realitzaven projectes telemàtics i que havien participat en la creació de la xarxa internacional iEARN.

Arran d’aquest vintè aniversari s’han començat a publicat a Internet vídeos amb les aportacions dels mestres i alumnes que formen part d’iEARN, explicant les seves experiències dins d’aquesta gran xarxa.

Des d’aquí es pot accedir a les aportacions de diferents païssos com Argentina, Canadà, Egipte, Geòrgia, Índia, Israel, Mali, Holanda, Pakistan, Palestina, Senegal, Taiwan, Regne Unit, EUA i el Yemen. Mitjançant aquest procés de publicació s’està elaborant una gran mostra de projectes telemàtics a través de les explicacions de les pròpies experiències dels mateixos protagonistes de moltes d’aquestes actuacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar