Llegir blogs es converteix en una rutina


Un grup d’investigadors de la Universitat de Califòrnia ha realitzat un estudi sobre els comportaments i hàbits dels lectors de blogs, el primer que se centra en aquest àmbit i no en el dels autors o creadors de bitàcores. Una de les principals conclusions que s’extreuen d’aquesta investigació és el fet que llegir blogs s’ha convertit en una rutina per alguns internautes. És a dir, els lectors de blogs consulten cada dia els bitàcores que acostumen a llegir igual que llegeixen el correu electrònic. A més, els lectors senten la responsabilitat de deixar comentaris coherents i de qualitat als blogs que consulten.

Sobre la definició de blog que, des d’un punt de vista acadèmic es considera aquella pàgina web que publica les seves entrades en ordre cronològic invers, els lectors valoren altres característiques com el fet que hi hagi RSS o que es produeixi una conversa amb l’autor i els altres lectors. L’estudi també indica que els lectors de blogs sempre llegeixen l’últim post i no donen massa importància ni a la data que ha estat escrit ni al fet d’haver llegit o no l’anterior.

El coordinador de l’estudi, Eric Baumer, assegura que “fins ara, s’havia estudiat el rol dels creadors i autors de blogs, però, s’havia oblidat a l’audiència”. Segons ell, l’estudi ha de servir per analitzar la interacció social entre autors i lectors, i ha de ser l’inici per estudiar un fenomen molt més ampli com és el consum del web 2.0 i de serveis com Flickr o YouTube.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar