Retrospectiva de la informàtica


El centre comercial de L’Illa Diagonal de Barcelona ha acollit una exposició de la història de la informàtica que mostra des dels primers ordinadors dels anys 60 fins als portàtils actuals. L’exposició porta per títol “Retro-informàtica: el passat del futur” i està formada per diferents àrees que mostren des dels antecedents de la informàtica fins als ordinadors actuals.

A la primera àrea, s’expliquen els orígens dels ordinadors i s’hi poden veure màquines de càlcul del segle XVII o petites calculadores mecàniques. El següent espai que porta per títol “L’evolució de la tecnologia” se situa als anys 40 i 50 amb l’inici de la informàtica quan els ordinadors no tenien ni pantalla, ni teclat ni sistema operatiu i funcionaven mitjançant targetes perforades. En aquest apartat, es pot veure com ha evolucionat la construcció i fabricació dels circuits electrònics, els ordinadors o els discs durs.

A l’apartat “Els ordinadors a les empreses”, es poden veure dues minicomputadores de finals dels anys 70 i dels 80. El Commodore 8296, el Macintosh 512k, l’Amstrad CPC6128 o el ZX Spectrum són alguns dels ordinadors que es poden trobar a la secció “Els ordinadors personals” i on es pretenen mostrar aquelles màquines que van canviar el panorama de la informàtica personal i els primers ordinadors amb interfície gràfica d’usuari. L’exposició estarà oberta al públic fins el 29 de març i s’hi pot trobar informació sobre el Citilab.

En definitiva, l’exposició és un recull de les màquines que han marcat les generacions successives que han passat, fins ara, per la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) que l’any passat va celebrar 30 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar