Internet podria reduir els accidents de trànsit


Un grup d’investigadors del Departament d’Enginyeria Telemàtica de la Universitat Carlos III de Madrid ha dissenyat un sistema que optimitza les comunicacions d’una xarxa de dispositius mòbils. Una de les possibles aplicacions pràctiques que es plantegen és la connexió a través d’Internet de diversos cotxes. La seva finalitat seria prevenir els accidents de trànsit gràcies a l’intercanvi d’informació entre els automòbils. Per exemple, el sistema podria advertir sobre un accident en cas que un conductor es saltés un semàfor o fes una maniobra perillosa.

A més, mitjançant una xarxa mòbil, els vehicles poden obtenir informació de les senyalitzacions de trànsit o sincronitzar-se amb els semàfors per tal de reduir el temps d’espera. Segons un dels autors de la investigació, Carlos Bernardos, l’objectiu és que, en un futur, es pugui adequar la velocitat per tal que s’arribi sempre als semàfors quan aquests estiguin en verd.

La tecnologia dissenyada, a més de proporcionar connectivitat entre els cotxes, ofereix prestacions com l’actualització automàtica i constant dels dispositius electrònics dels vehicles que cada vegada són més comuns. Aquesta funcionalitat del sistema comporta una millora en termes de seguretat, a més, que permet estalviar haver de passar pel taller.

Actualment, la Unió Europea ja està treballant amb aquesta tendència i impulsa projecte per millorar les comunicacions a través d’Internet entre vehicles amb l’objectiu d’incrementar la seguretat a les carreteres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar