Els forats negres d’Internet


Un grup d’investigadors de la Universitat de Washington estan treballant en la localització del què anomenen forats negres d’Internet. Es tracta de punts on la informació es perd i no es transmet correctament. A vegades, navegant per Internet no es pot accedir durant un moment a una determinada pàgina web a causa de la desconnexió del lloc web o de prioblemes amb el seu servidor. Les causes, a vegades, no són aquestes i és quan es parla dels forats negres de la Xarxa.

Per investigar aquest problema, es porta a terme un projecte que es diu Hubble. Es tracta d’un programari que rastreja l’estat de la Xarxa. Si els problemes de connexió s’allarguen durant 15 minuts, el sistema considera que hi ha un forat. De moment, Hubble ja ha detectat 800.000 llocs on es perd la informació. El programari és capaç de fer 96.000 comprovacions en només quinze minuts. L’equip d’investigació ha trobat que un 7% dels ordinadors de tot el món han experimentat un error d’aquest tipus.

El projecte ha creat un mapamundi on s’assenyalen tots els forats que han estat detectats pel programari. Un d’ells es troba a Catalunya i l’error va persistir durant 9 hores. El projecte també ofereix la possibilitat, mitjançant un buscador, de comprovar si una determinada pàgina web o una adreça IP es troba afectada per un forat negre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar