El 25% de les empreses espanyoles utilitza tecnologies mòbils


Una de cada quatre empreses espanyoles que són majoritàriament pimes i micropimes ja utilitzen tecnologies mòbils per accedir a Internet i consultar el correu electrònic. Així ho conclou un informe realitzat per Fundetec, la Fundació Desenvolupament d’Empreses i Societat, i Red.es que assegura que les tecnologies mòbils poden ser decisives per la informatització de les empreses més petites. L’estudi que porta per títol “Diagnòstic de la mobilitat en les pimes espanyoles” també indica que el 94’3% de les empreses de més de 10 treballadors tenen accés a Internet i d’aquestes el 90% disposa de banda ampla.

Segons l’informe, entre les micropimes i els autònoms el percentatge de l’ús d’Internet baixa considerablement ja que només el 48% d’aquests disposen de connexió a la Xarxa. Davant d’aquestes xifres, el director de Red.es, Sebastián Muriel, ha assegurat, durant la presentació de l’informe, que les tecnologies mòbils que estan àmpliament acceptades poden cobrir les llacunes que actualment existeixen. Les petites i mitjanes empreses suposen el 98% del teixit empresarial espanyol.

L’estudi, que ha entrevistat a 2.200 autònoms i directors de petites empreses, apunta que es prefereixen les tecnologies mòbils perquè permeten la connexió a Internet i la consulta del correu electrònic en qualsevol lloc i moment. El 63% de les empreses té e-mail personalitzat per cadascun dels seus treballadors i el 45% disposa de servidor propi.

Una altra dada curiosa de l’informe és que un 35’4% de les empreses més petites asseguren que els amics i familiars són el seus principals assessors tecnològics, mentre que cap microempresa ha assegurat haver consultat alguna vegada a empreses de suport informàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar