Rànquing Mundial Desenvolupament Tecnològic

Dinamarca, Suècia i Suïssa lideren el rànquing mundial de desenvolupament tecnològic


L’Informe Global sobre Tecnologia 2007-2008 que té per subtítol “Fomentant la Innovació mitjançant la Preparació a la Xarxa” estudia el grau de desenvolupament tecnològic de 127 països del món. Dinamarca, Suècia i Suïssa ocupen els tres primer llocs del rànquing i la quarta posició l’ocupa els Estats Units. Corea és el país que més ha millorat i se situa en el novè al lloc. Per la seva banda, Espanya millora un lloc respecte el 2006 i aconsegueix una valoració semblant a països com Eslovènia, Malàisia, Malta o Portugal.

Els països de l’Amèrica Llatina es troben a la cua del rànquing de l’informe. Només Xile, Barbados, Puerto Rico i Jamaica es troben entre els 50 països amb més desenvolupament tecnològic. La pobresa dels sistemes educatius i els baixos nivells d’inversió en ciència són les principals causes, segons una de les autores de l’estudi, que provoquen un desenvolupament tecnològic més baix.

La importància del dinamisme del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i la seva difusió continuada per tal d’avançar en l’àmbit del desenvolupament tecnològic són els processos més rellevants que apunta l’informe per tal que els països avancin cap a la Societat de la Informació i el desenvolupament econòmic. Variables com l’efecte de les TIC en la innovació, la web participativa i l’economia en xarxa són analizados en l’informe des de diferents punts de vista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar