Citilab ja parla en Smalltalk


Aquesta setmana han començat al Citilab les classes de programació en Smalltalk, un innovador llenguatge orientat totalment a objectes, ampliament utilitzat tant en el món acadèmic com en el laboral. Per al seu aprenentatge s’ utilitza la versió Squeak, creada a Apple i Disney per Alan Kay, guanyador del Premi Turing, considerat el “Nobel de la informàtica”.

El curs, adreçat a persones amb coneixements previs de programació, forma part d’ un ambiciós itinerari formatiu que s’ inicia als 7 anys tot experimentant amb l’ Scratch en forma de joc de construccions intel·ligent, i que permet desenvolupar un alt nivell d’ estructuració lògica.

Smalltalkers
El curs es desenvolupa al llarg de 12 setmanes, a raó d’ una sessió de dues hores i mitja, alternant sessions teòriques amb altres de més pràctiques. Es pretén començar a explicar el llenguatge des de zero i acabar amb exemples de desenvolupament web fets amb Seaside (gestor de continguts online creat en Smalltalk) i una petita introducció a l’ entorn col.laboratiu 3D anomenat Croquet.

Precisament, un dels seus èxits més recents ha estat el de l’ adquisició per 5 milions de dòlars d’ Auctomatic, una jove empresa californiana que ha desenvolupat una utilitat web en Seaside que ajuda a maximitzar els beneficis de les vendes online fetes a eBay, Amazon o Overstock. Tot un al·licient per aquells que s’ inicien en aquest entorn de programació, sobretot si es té compte que cap dels seus fundadors té més de 25 anys.

Per fer-se una idea ràpida de què ofereix la programació en Smalltalk és recomanable llegir
aquest tríptic en format PDF.

Cercar