Citilab ja parla en Smalltalk


Aquesta setmana han començat al Citilab les classes de programació en Smalltalk, un innovador llenguatge orientat totalment a objectes, ampliament utilitzat tant en el món acadèmic com en el laboral. Per al seu aprenentatge s’ utilitza la versió Squeak, creada a Apple i Disney per Alan Kay, guanyador del Premi Turing, considerat el “Nobel de la informàtica”.

El curs, adreçat a persones amb coneixements previs de programació, forma part d’ un ambiciós itinerari formatiu que s’ inicia als 7 anys tot experimentant amb l’ Scratch en forma de joc de construccions intel·ligent, i que permet desenvolupar un alt nivell d’ estructuració lògica.

Smalltalkers
El curs es desenvolupa al llarg de 12 setmanes, a raó d’ una sessió de dues hores i mitja, alternant sessions teòriques amb altres de més pràctiques. Es pretén començar a explicar el llenguatge des de zero i acabar amb exemples de desenvolupament web fets amb Seaside (gestor de continguts online creat en Smalltalk) i una petita introducció a l’ entorn col.laboratiu 3D anomenat Croquet.

Precisament, un dels seus èxits més recents ha estat el de l’ adquisició per 5 milions de dòlars d’ Auctomatic, una jove empresa californiana que ha desenvolupat una utilitat web en Seaside que ajuda a maximitzar els beneficis de les vendes online fetes a eBay, Amazon o Overstock. Tot un al·licient per aquells que s’ inicien en aquest entorn de programació, sobretot si es té compte que cap dels seus fundadors té més de 25 anys.

Per fer-se una idea ràpida de què ofereix la programació en Smalltalk és recomanable llegir
aquest tríptic en format PDF.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar