El premi tecnològic Millennium ja té finalistes


Ja es coneix el nom dels quatre nominats per aconseguir el Premi Millennium que atorga l’Acadèmia Finlandesa de la Tecnologia. El primer dels finalistes és el britànic Alec Jeffreys pel seu descobriment de les empremtes de l’ADN. Segons el jurat, aquesta innovació en el camp de la genètica és la que ha tingut un impacte més profund sobre la vida de milions de persones. Un altre nominat és el nord-americà Robert Langer per les seves innovacions en el camp de la biotecnologia i els biomaterials. Langer és catedràtic de Ciències i Tecnologies de la Salut del Massachussets Institute of Technology.

Els tercers finalistes són els professors David Payne, Emmanuel Desurvire i Randy Giles per les seves investigacions en el terreny de la fibra òptica que han permès desenvolupar les telecomunicacions amb gran rapidesa. El quart finalista és l’enginyer Andrew Viterbi per haver creat l’algoritme que permet realitzar centenars de milers de trucades de mòbil sobre una mateixa xarxa.

El proper 11 de juny es coneixerà el nom del guanyador que rebrà 800.000 euros. El premi Millennium es concedeix cada dos anys i vol ser un homenatge a aquelles investigacions tecnològiques que han contribuït a millorar substancialment la qualitat de la vida humana. Aquesta és la tercera edició del guardó que va començar a entregar-se l’any 2004.

A la primera edició del premi tecnològic Millenium, el guanyador va ser el britànic Tim Berners-Lee, un dels creadors del World Wide Web. A la passada edició, va rebre el premi el japonès Shuji Nakamura, inventor dels díodes lluminosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar