Només un 1% dels videojocs es crea a l’Estat espanyol


Durant el 2007, les vendes de videojocs han augmentat a l’Estat espanyol un 50% arribant als 1.457 milions d’euros segons l’informe anual d’Adese, la patronal d’oci digital que representa a 19 empreses de la indústria. El sector dels videojocs passa per un dels seus millors moments i supera, per primera vegada, la suma dels guanys generats pel sector de la música i el cinema. La venda de les consoles ha augmentat un 53% respecte l’any anterior i situa a Espanya com el quart consumidor de videojocs d’Europa després del Regne Unit, França i Alemanya.

Els videojocs més venuts del 2007 han estat la col·lecció de jocs d’entrenament mental de la consola Nintendo DS dirigida al públic adult i que ha acostat el sector dels videojocs a un col·lectiu que fins ara no hi estava interessat. Un altre dels jocs més venuts ha estat el Pro Evolution Soccer 2008 per la Nintendo Wii.

Tot i que les xifres donen resultats positius pel sector, les empreses de videojocs es queixen de la poca producció que es fa a l’Estat espanyol. Només l’1% dels videojocs estan dissenyats o desenvolupats a l’Estat i les empreses es marquen com a objectiu incrementar aquest percentatge fins el 10%. El president d’Adese, Alberto González Lorca, ha demanat més suport institucional al sector dels videojocs ja que durant l’últim any ha superat els ingressos del cinema, la música gravada i les pel·lícules de vídeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar