La informàtica, la qualitat més valorada per les empreses a l’hora de seleccionar els seus treballadors


La informàtica és la qualitat que més valoren les empreses a l’hora de valorar si un candidat és idoni per ocupar un lloc de treball. Concretament, el 93% de les empreses exigeix aquesta competència als titulats universitaris sigui quina sigui la seva especialitat i el 89% ho requereix als que han finalitzat estudis de Formació Professional. Són dades que s’extreuen de la Guia d’Empreses que Ofereixen Treball de la Fundació Universitat-Empresa.

La utilització de fulles de càlcul, els programes de tractament de textos, la gestió en clients de correu electrònic, la navegació per Internet i la realització de presentacions són les principals tasques que se sol·liciten i més es valoren en un aspirant. En empreses més especialitzades, s’exigeixen també coneixements de programació de pàgines web, de xarxes i seguretat, de protocols de comunicació, entre altres.

Així doncs, segons la Guia d’Empreses que Ofereixen Treball, la informàtica és més important i passa al davant del domini d’idiomes que és la segona competència més demandada per les empreses. El 89% de les empreses exigeix anglès, el 26% demana coneixements de francès i l’11% requereix l’alemany. A l’hora de seleccionar un treballador, les empreses també valoren que hagi realitzat pràctiques i que tingui disponibilitat de mobilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar