Imatge De Xarxa A La Bola De Món

Científics britànics creen una xarxa 10.000 vegades més ràpida que Internet


La World Wide Web tal i com la coneixem actualment podria tenir els dies comptats a causa de la creació d’una nova xarxa de transmissió de dades que podria ser 10.000 vegades més ràpida que l’actual banda ampla. Un grup de científics britànics del CERN (European Organization for Nuclear Research) han creat una xarxa anomenada “The Grid” que funciona gràcies a l’accelerador de partícules més potent del món.

Els científics que estan treballant en aquest projecte preveuen posar-lo en marxa a l’estiu coincidint amb l’inici del funcionament del nou accelerador de partícules. La nova Xarxa es va començar a gestar quan els científics van veure que era impossible emmagatzemar tota la informació que generaria aquest accelerador ja que en només un any s’haguessin necessitat 56 milions de CD’s.

La nova Xarxa construïda amb cables de fibra òptica connecta la seu del CERN, a Ginebra, amb 11 centres més dels Estats Units, Canadà i Europa. Si s’apliqués de forma comercial revolucionaria l’actual Internet ja que la seva velocitat és 10.000 vegades superior i això suposaria que la informació es transmetés gairebé a l’instant. Per exemple, una pel·lícula es podria descarregar en cinc segons i es podrien enviar arxius sonors en només dos segons.

Curiosament, l’origen del World Wide Web ja es remunta al CERN ja que el primer servidor web es trobava a aquest centre de recerca nuclear i es va posar en marxa el 6 d’agost de 1991. Gràcies, en part, al fet que el CERN alliberés de forma gratuïta el programari del seu servidor es va començar a popularitzar Internet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar