Tot els joves tenen mòbil


El 100% dels joves espanyols d’entre 15 i 35 anys tenen telèfon mòbil, el 95% té ordinador i un 84% disposa de càmera digital. Són dades del primer Observatori de Tendències de Nokia que analitza la relació que tenen els joves amb la tecnologia a través de 2.000 entrevistes que s’han fet on-line.

L’estudi conclou que en el sector jove de la població no hi ha diferències entre homes i dones pel que fa l’ús de la tecnologia i que, en general, tots viuen immersos en la tecnologia. Per exemple, el telèfon mòbil, la nova tecnologia més utilitzada i que ha aconseguit més penetració a qualsevol franja d’edat de la població, és considerat pels joves no només un dispositiu tecnològic sinó un element més que defineix la seva imatge.

És a dir, els joves d’entre 15 i 35 anys asseguren que el disseny del seu mòbil determina la seva imatge conjuntament amb la roba i el pentinat i amb més importància que el model de cotxe o moto. Les característiques més valorades d’un terminal mòbil és que tingui Bluetooth, càmera de fotos, un bon disseny, mp3 i videocàmera. Un dels principals usos del mòbil per part dels joves és escoltar música.

Precisament, la publicació d’aquest estudi coincideix amb el 35è aniversari de la telefonia mòbil. La primera trucada amb telèfon mòbil es va realitzar durant la primera setmana d’abril de 1973 a la cruïlla de dos cèntrics carrers de Nova York. Va ser Martin Cooper, treballador de Motorola, que va trucar al seu col·lega i competidor John Engel de la companya telefònica AT&T. Aquesta primera trucada es va fer des d’un terminal que té molt poques semblances als actuals: pesava més d’un quilo i la bateria durava només vint minuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar