El CCCB organitza una nova edició del projecte NOW


El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) organitza aquest cap de setmana la cinquena edició del projecte “NOW: Trobades en el present continu”. En aquesta ocasió, NOW explora tres grans paradoxes del present que han donat lloc a noves formes d’investigació i d’activisme: la contraposició entre els avenços científics sobre el coneixement de l’Univers i la contaminació lumínica que no permet la seva observació; el fet que el nombre d’habitants amb sobrepès hagi superat els que passen gana; i la paradoxa que fa que les tecnologies de la informació i la comunicació estigui cada vegada més a l’abast de tothom i en canvi el seus sistemes operatius estan controlats per una minoria.

Aquest dijous s’ha tractat la primera paradoxa mitjançant la projecció del documental “Universos paral·lels” dirigit per Malcolm Clark i s’ha realitzat un debat amb el títol “Elogi a la foscor, el paper de la nit en el desenvolupament de la humanitat”. Per analitzar el segon tema, es projectarà la pel·lícula “The Future of food” dirigida per Debora Koons i es farà el debat que porta per títol “Obesos i afamats: la batalla de l’alimentació”.

Dissabte, es projecta el documental “Good Copy, Bad Copy” que tracta el tema del copyright a l’era d’Internet i ofereix una rica i complexa visió del problema a través d’entrevistes a productors musicals, a experts en les noves llicències de gestió de drets d’autor com les Creative Commons i a promotors del copyleft. Completa aquest documental una conferència del fundador del moviment de programari lliure, Richard Stallman, titulada “Software lliure: l’hora dels drets”. En ella, es qüestionarà qui realment controla els nostres ordinador i què podem fer amb ells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar