El projecte Musiquetes.cat vol potenciar la creació musical dels més petits a través d’Internet


Aquest dimecres s’ha presentat al Centre Internacional de Premsa de Barcelona el disc “Musiquetes per a la Bressola” que conté 22 cançons de la tradició popular catalana per a nens i nenes. El disc ha comptat amb la col·laboració d’una trentena de músics i és una iniciativa de l’Associació d’Amics de la Bressola, del Grup Enderrock en col·laboració amb la discogràfica Propaganda-pel-fet!, Arenys.org, Crea’t– empresa allotjada i que treballa amb el Citilab- i el suport de l’Institut Català d’Indústries Culturals.

Està previst que es distribueixin 65.000 exemplars del CD a través de la revista Enderrock i de les publicacions infantils Cavall Fort, Camacuc o Mil Dimonis. Els temes musicals amb llicència Creative Commons es poden descarregar també des del web del projecte (http://www.musiquetes.cat).

Precisament, aquest lloc web és l’inici d’un projecte telemàtic obert i col·laboratiu dirigit a la comunitat educativa dels Països Catalans. L’objectiu és que, a finals de mes, totes les escoles que ho vulguin puguin treballar, a través d’Internet, els materials del projecte i disposin d’una plataforma i eines per a fer activitats relacionades amb cada tema musical.

Des de Musiquetes.cat, s’oferirà la possibilitat de crear noves versions musicals de les cançons de “Musiquetes per a la bressola”, de treballar amb el context històric de cadascun dels temes musicals, de realitzar activitats sobre la varietat lingüística que s’utilitza en les lletres. La plataforma tecnològica que també proporcionarà eines per crear vídeos per a les cançons del disc està previst que es posi en funcionament a finals d’aquest mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar