Els efectes dels videojocs


Els efectes que poden tenir els videojocs són un aspecte que crea controvèrsia entre els estudiosos del tema. Mentre que alguns estudis recomanen als pares un major control i destaquen el caràcter agressiu i addictiu dels videojocs, altres investigacions asseguren que aquesta nova forma d’oci reporta beneficis al desenvolupament psicosocial dels més petits.

Per exemple, un grup d’investigadors de la Universitat de California Davis i de la Buffalo de Nova York assegura, en un estudi, que els videojocs potencien la creativitat dels més joves. La recerca també conclou que un ús correcte dels videojocs desenvolupa les capacitats socialitzadores dels nens ja que aquests són capaços de transformar l’experiència de joc en solitari en una activitat de grup. L’estudi ha observat a diferents grups de nens i nenes jugant amb una consola de jocs i conclou que, tot i que juguen individualment, són capaços de donar-se consells, planificar els torns de joc i negociar entre ells.

D’altra banda, un estudi realitzat al Regne Unit aconsella un major control de les tecnologies que utilitzen els nens i nenes després de demostrar que els videojocs podrien afectar al sistema de valors dels més petites. Els resultats d’aquesta recerca han provocat ja una primera reacció per part del Govern britànic que es planteja crear un sistema de classificació dels videojocs semblant al de les pel·lícules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar