80 estudiants catalans participaran en un projecte de creació de treballs multimèdia a través d’Internet


La Generalitat de Catalunya i el Centre de Telefónica I+D de Barcelona posen en marxa una iniciativa pionera al món de la creació de continguts multimèdia a través d’Internet. Aquesta consisteix en què 80 alumnes i 27 professors de 21 instituts d’arreu de Catalunya creïn 6 vídeoreportatges col·laborativament a través d’Internet. La iniciativa s’emmarca en l’EuroScience Open Forum, ESOF 2008, que tindrà lloc el proper juliol a Barcelona i que aplegarà 4.000 científics, investigadors i polítics.

Els alumnes seleccionats per aquest projecte que s’anomena “Investiga la investigació” col·laboraran a través d’Internet per realitzar reportatges sobre 6 científics, 3 d’ells Premis Nobel, que assistiran a l’ESOF 2008. Els reportatges analitzaran les bases científiques i les característiques fonamentals de la investigació, aprofundint també en la dimensió social del treball i en les figures personals dels investigadors.

El director del Centre de Telefónica I+D de Barcelona, Carlos Domingo, assegura que “es tracta d’una experiència pionera en l’àmbit mundial ja que el repte del participants és concebre i realitzat continguts multimèdia en equip i treballant a distància”. Segons Domingo, Internet juga un doble paper de vehicle de treball en col·laboració i de participació.

L’ESOF 2008 és la major reunió multidisciplinar de científics d’Europa organitzada per EuroScience i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació on científics, polítics, educadors i estudiants debatran les últimes tendències en ciència. Un dels seus principals objectius és apropar a la societat en general la ciència, la tecnologia i les humanitats, presentant de forma comprensible el treball dels investigadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar