Les xarxes socials sumen esforços


La creixent popularitat de les xarxes socials a Internet ha fet que Google, Yahoo i MySpace uneixin esforços per crear una fundació que s’anomenarà OpenSocial. El seu objectiu serà la promoció d’uns estàndards comuns per facilitar el desenvolupament de nous programes així com atreure als desenvolupadors d’aplicacions web perquè treballin per aquestes comunitats. La fundació sense ànim de lucre està previst que es posi en marxa el proper 1 de juliol.

Segons els impulsors d’aquesta iniciativa, la creació d’estàndards per desenvolupar programes que funcionin a la majoria de xarxes socials pot ser cabdal per fomentar la innovació d’aquests llocs web. Un dels reptes que es marquen les tres companyies que han acordat crear la fundació és, mitjançant la tecnologia, connectar a uns 500 milions de persones de tot el món.

Les xarxes socials com Facebook, MySpace o Linkedin permeten als usuaris intercanviar experiències, conèixer nous amics i comunicar-se entre ells. Actualment, el Facebook té gairebé cinc milions d’usuarios actius i és la xarxa social més visitada després de MySpace. La creació de la Fundació OpenSocial tindrà sobretot un impacte pels programadors o professionals que creen noves funcionalitats per les xarxes socials ja que tindran un repositori d’estàndards.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar