L’Enciclopèdia de la Vida neix a Internet


L’Enciclopèdia de la Vida (EOL) inclou tota la informació sobre tots els éssers vius coneguts al planeta. És un projecte de l’Institut Smithsonian de Washington que compta amb la col·laboració de desenes de centres d’investigació i científics d’arreu del món. Actualment, a la xarxa, ja es poden consultar les seves 30.000 primeres pàgines i pretén que quan es completi, l’any 2017, inclogui l’1’8 milions d’espècies conegudes al planeta dels últims 250 anys. Els seus responsables volen que l’Enciclopèdia de la Vida es converteixi en una referència a Internet i, en definitiva, en la principal font de dades d’aquest àmbit.

L’EOL pretén convertir-se en una eina educativa a la Xarxa i inclourà informació sobre hàbitat, genètica o biologia mol·lecular. El projecte no només vol ser un servei de consulta sinó una plataforma que faciliti la col·laboració entre la comunitat científica. Qualsevol persona pot contribuir-hi amb textos, vídeos, imatges o altres informacions sobre una determinada espècie, tot i que aquestes informacions hauran de comptar amb el vist-i-plau dels experts.

Els responsables de la nova web consideren que el projecte pot tenir molta importància en l’àmbit científic, però, també un gran impacte pels països en vies de desenvolupament on l’accés a la informació científica és bastant difícil. De moment, la iniciativa només es troba en anglès, tot i que aviat hi haurà una versió en castellà gràcies a la col·laboració de l’Institut de la Biodiversitat de Costa Rica i l’Institut Humboldt de Colòmbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar