La Comissió Europea vol augmentar la presència de dones al sector de les TIC


La Comissió Europea crearà un codi europeu de bones pràctiques per augmentar la presència de dones al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Així ho va anunciar la comissària de la Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació, Viviane Reding, en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. L’objectiu d’aquest codi europeu que es preveu tenir enllestit el 2009 ha de ser el de trencar els estereotips que actualment hi ha en el sector tecnològic.

Actualment, a Europa, del total de titulats en estudis tècnics només el 19% són dones. A països com Portugal, Àustria i Polònia, el nombre de dones llicenciades en informàtica ha disminuït significativament en els últims 7 anys. Un estudi a 150 empreses europees del sector de les telecomunicacions indica que només hi ha un 6% de dones als seus consells d’administració.

Davant d’aquesta situació, la Comissió Europea va començar fa dos anys un projecte d’observació directa del treball professional amb l’objectiu d’estimular l’interès de dones joves que haguessin d’escollir carrera universitària. Concretament, la iniciativa ha ofert la possibilitat a 50 joves d’acompanyar a una dona directiva del sector de les TIC durant una jornada laboral. D’aquestes experiències en les quals han participat 20 empreses, entre elles Nokia, Motorola o Fujitsu, s’han fet el què s’anomenen “vídeos d’observació del treball”.

La comissària de la Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació ha recordat que una quarta part del creixement de la Unió Europea és gràcies al sector TIC i que la manca de personal qualificat es pot xifrar en 300.000 persones. Per això, Reding assegura que cal animar als joves, incloses les dones, a orientar la seva carrera professional en aquest àmbit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar