Aprendre cant coral per Internet


Un acord entre l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació i2CAT i la Universitat Politècnica de Catalunya permetrà impartir classes de cant coral a través de la Xarxa. Es tracta d’un projecte anomenat “Electronic Learning Sing” que es posarà en marxa a finals d’any com una prova pilot que ha de servir per determinar la tecnologia més adequada per crear una escola de cant virtual. L’objectiu és que els alumnes assisteixen a classe a Sabadell i el professor o professora estigui a qualsevol altre lloc del món.

La prova pilot es realitzarà a una escola de música de Sabadell, però, està previst que el projecte definitiu es desenvolupi a la Ciutat de la Música per tal d’aconseguir convertir-lo en un centre de formació musical d’abast internacional. Per a fer-ho possible, la Fundació i2CAT i la Universitat Politècnica de Catalunya aplicaran les tecnologies més modernes en la producció i transmissió musical. El regidor de cultura de Sabadell, Lluís Monge, ha destacat la complexitat del projecte ja que una classe magistral de cant coral ha d’aconseguir la sincronia entre imatge i so.

La Ciutat de la Música de Sabadell ocuparà una superfície de 16.500 metres quadrats i integrarà diverses instal·lacions, entre les quals hi haurà un Teatre-Auditori, el Conservatori de Grau Mitjà, l’Escola Municipal de Música i l’Arxiu Fonogràfic-Biblioteca. Es tracta d’un projecte que vol contribuir a ampliar les infraestructures culturals i la programació artística de Sabadell, a més, de ser un centre musical de referència a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar