L’explosió de la informació digital


La informació digital ha crescut durant els últims 12 mesos un 60% i es calcula que, a partir d’ara, aquest creixement es repetirà cada any. Són dades de l’informe IDC que es titula “El divers i explosiu univers digital: un pronòstic actualitzat de la informació mundial fins el 2011” i que assegura que actualment hi ha més informació que la que discs durs, memòries flash, servidors, mòbils o càmeres poden emmagatzemar. L’informe explica que hi ha 46 gigabytes d’informació per cada persona del món, tot i que només el 20% de la població té accés a Internet.

Els principal motiu que explica aquest creixement explosiu de la informació digital és el boom de vendes de càmeres digitals i telèfons mòbils ja que actualment hi ha 1.000 milions d’aparells al món. A més, altres raons que causen el fenomen, segons l’estudi, són la popularitat de les xarxes socials que provoquen un ús intensiu de d’Internet i l’augment del nombre de persones amb accés a la Xarxa a potències emergents com la Xina o la Índia.

L’estudi també indica que, per primera vegada, la quantitat d’informació digital sobre una persona anomenada “ombra digital” és major que la que ella mateixa ha creat denominada “empremta digital”. Això significa que les imatges de les càmeres de videovigilància, les dades sobre historials de navegació, la informació financera o les dades de l’administració són molt més nombroses que les que la mateixa persona genera amb el seu ordinador, càmera digital o telèfon mòbil. L’informe pronostica que el 2011 només es podrà emmagatzemar la meitat de la informació que es generi i que això suposarà que les empreses hagin de canviar la seva organització i processos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar