Els videojocs es popularitzen entre els adults


Un estudi de l’Entertainment Software Association (ESA), l’associació dels principals creadors de videojocs dels Estats Units, conclou que el jugador mitjà nord-americà té uns 40 anys, una dada que trenca amb l’estereotip que els més joves són el principal sector de mercat d’aquests productes d’oci. A més, l’informe desmenteix un altre tòpic i és que el 38% dels jugadors són dones.

Segons l’ESA, 1 de cada 4 jugadors té més de 50 anys i els principals compradors de jocs i consoles tenen més de 38 anys. Pel que fa a les dones, elles dediquen 7 hores a la setmana als videojocs i porten, de mitjana, 8 anys consumint aquest tipus d’oci mentre que els homes ja porten 12 anys en aquest sector. A més, l’estudi confirma altres tendències del mercat dels videojocs com la popularitat dels joc on-line, i la creixent utilització del videojoc com a forma d’oci compartit entre pares i fills.

Aquestes dades que són del mercat nord-americà poden servir per predir les tendències del mercat català i espanyol. De fet, un estudi recentment publicat per la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (FUNDACC) ja apuntava que els videojocs cada vegada tenen més acceptació entre els adults d’entre 25 i 44 anys ja que la meitat dels jugadors catalans se situen en aquesta franja d’edat. Quant als tipus de jocs, el 35% prefereixen els de futbol, el 26% trien els jocs de motor i el 23% els jocs d’estratègia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar