Internet celebra el primer Dia Internacional per la Llibertat d’Expressió


Aquest dimecres s’ha celebrat el primer Dia Internacional per la Llibertat d’Expressió a la Xarxa. Ha estat una iniciativa de Reporters sense Fronteres que ha volgut denunciar la repressió que es produeix a la Xarxa a diversos països del món. Segons l’associació Reporters Sense Fronteres, hi ha 63 persones empresonades per a fer ús de la llibertat d’expressió a Internet.

Durant 24 hores, des d’ahir a les 11 del matí, els internautes han pogut afegir-se a la iniciativa publicant bànners a la seva pàgina web o blog amb el missatge que vulguin o crear el seu avatar per tenir representació a la web de l’Associació Reporters Sense Fronteres (RSF). A més, amb l’eslògan “24 hores contra la censura” s’han organitzat cibermanifestacions a 9 dels 13 països on l’organització RSF considera que es practica la censura.

Coincidint amb la celebració de la jornada, els organitzadors han publicat una nova llista dels “enemics d’Internet” que també anomenen “forats negres de la Xarxa” i entre els que hi ha països com Bielorússia, Birmània, la Xina, Cuba, Egipte, Iran, Corea del Nord, l’Aràbia Saudita, Síria, Tunísia, Turkmenistan, l’Uzbequistan i el Vietnam. A més, s’ha publicat també una nova versió de la Guia del ciberdissident, un document amb consells per aquells que volen evitar la censura dels seus països. La primera vegada que es va celebrar una iniciativa semblant per denunciar la censura a Internet es van mobilitzar 40.000 internautes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar