Torna la Fiberparty, la gran festa de la informàtica


El Campus Nord de la Universitat Politècnica acull per quarta vegada la Fiberparty, la festa de la informàtica organitzada per una associació d’estudiants de la Facultat d’Informàtica. Des d’avui i fins diumenge, tots els que ho vulguin poden anar amb el seu ordinador i navegar o jugar on-line amb una connexió de 100 Mb. A més, hi haurà mig miler d’ordinadors connectats en xarxa, es podran veure ordinadors “tunejats”, hi haurà tornejos de jocs on-line, concursos de programació, seguretat o de modding (personalitzar o decorar l’ordinador), conferències i tallers.

Fiberparty es divideix en zones temàtiques com la de programació, la demoscene que és una subcultura informàtica sorgida d’un grup de crackers que als anys 80 van començar a realitzar petites animacions, la de programari lliure, la de seguretat o la de modding. A més, hi haurà una zona de jocs on es realitzaran partides en xarxa de jocs com el Warcraft, el Quake 3, entre altres.

Les conferències tractaran temes com la filosofia del programari lliure, el sistema operatiu GNU/Linux, l’entorn d’escriptori KDE4, les solucions web de codi obert, la robòtica, la intel·ligència artificial, els jocs d’última generació, entre altres. Els tallers que es realitzaran són de creació i muntatge d’una finestra lateral de metracrilat, el muntatge d’una refrigeració líquida i el canvi de LEDs d’una torre, un ratolí òptic i un teclat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar