Els beneficis de tenir blog


Un investigador de la Universitat de Tecnologia de Swinburne, James Baker, ha volgut estudiar quins són els efectes psicològics de tenir un blog i actualitzar-lo habitualment. Ho ha fet mitjançant dues enquestes a usuaris de la xarxa social, MySpace. La primera d’elles la va realitzar a 134 nous usuaris d’aquesta plataforma als quals se’ls va realitzar un qüestionari sobre el seu estat d’ànim i, finalment, se’ls preguntava si tenien intenció de tenir un blog. D’aquests, 84 van assegurar que si que estaven disposats a convertir-se en bloggers mentre que la resta s’hi van negar.

Dos mesos més tard, Baker va estudiar el grup que deia que volien tenir un blog i els va tornar a passar un qüestionari on va poder comprovar que tots havien millorat el seu estat d’ànim. Segons l’investigador, els que han mantingut el seu blog es troben més connectats socialment, integrats en una comunitat i se senten més satisfets amb la seva xarxa d’amistats. A més, mitjançant la comparació dels dos qüestionaris, l’estudi que ha publicat assegura que els que han escrit sovint al seu blog estan menys angoixats i estressats que abans de tenir-lo.

El primer blog existeix des de l’inici d’Internet. El creador de la world wide web, Tim Berners Lee, tenia una pàgina web que funcionava com a blog ja que incloïa els nous llocs webs que s’anaven creant i feia un comentari de cadascun d’ells. La popularització dels blogs va arribar fa uns tres anys amb l’aparició de servidors de blogs- Blogger, WordPress, o el català Blocat, entre altres- que permeten crear-ne un sense haver de tenir coneixements d’informàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar