“Tecnologia verda” és el lema d’aquest any del CeBIT


La ciutat de Hannover, a Alemanya, acull fins diumenge la fira CeBIT que cada any presenta els últims avenços de l’àmbit de la tecnologia, el programari i l’electrònica. Les xifres evidencien la importància d’aquest esdeveniment: s’esperen 400.000 visitants i compta amb la participació de 6.000 expositors de 77 països.

El tema central de l’edició d’aquest any és el respecte al medi ambient i l’eficiència energètica. Per aquest motiu, hi ha la presència de l’organització ecologista, Greenpeace, que analitzarà el grau d’implicació amb el medi ambient de les empreses de la fira i de les novetats que presentaran les diferents marques. L’organització del CeBIT ha treballat per preparar l’edició d’aquest any amb el grup Climate Savers Computing Initiative, un grup format per empreses com Microsoft, Google, Intel o IBM.

Les grans firmes mostren sistemes i aplicacions que utilitzen energies renovables. És el cas de Sun Microsystems que ha instal·lat un centre de dades que funciona exclusivament amb energia solar o de Deutsche Telekom que ha explicat que el seu consum elèctric de tot l’any es basarà en energies renovables.

Com cada any, l’esdeveniment que s’allargarà fins diumenge mostra els últims gadgets tecnològics. Per exemple, el nou telèfon de Samsung, Q-Bowl, amb pantalla tàctil semblant a l’iPhone, o l’últim ordinador portàtil de Toshiba que té una pantalla giratòria, o les principals novetats pel que fa els sistemes de navegació GPS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar