Narratopedia, el primer taller literari d’Internet


La Narratopedia és una plataforma que entrarà en funcionament durant les properes setmanes i pretén convertir-se en el primer taller literari a Internet. Es tracta que la suma de narracions singulars en construeixin, a la vegada, una de col·lectiva. A més, tots els tipus de suports són vàlids i els usuaris podran utilitzar textos, vídeos, dibuixos i sons. Tot i que encara no s’ha posat en marxa ja es pot veure com funcionarà si es visita la pàgina web de la Narratopedia.

El promotor d’aquesta iniciativa és un professor colombià de literatura de la Universitat Javieriana, Jaime Alejandro Rodríguez, que ha guanyat, amb el seu llibre “Golpe de gracia”, l’únic premi dedicat a la literatura expressament realitzada per mitjans i suports digitals. Rodríguez ha explicat que està previst que Narratopedia s’obri a tots els internautes, en fase de proves, durant les properes setmanes i ha dit que el projecte aporta motivacions i eines per narrar. Actualment, la plataforma ja inclou més de 70 petites narracions de temes com, per exemple, ciutats del món, parts del cos, universitats, etc.

Les narracions es construiran en un format wiki, tot i que l’aparença de la plataforma és més semblant al blog. Els usuaris podran publicar entrades i qualsevol que es registri podrà qualificar-les o crear una comunitat al voltant d’un concepte. A més, amb l’objectiu de continuar amb el procés de creació col·lectiva i de forma molt senzilla, la plataforma permetrà crear “vides paral·leles” com si fos un món virtual com Second Life. Inicialment, està previst que la iniciativa sigui en llengua castellana encara que ja es contempla preparar una versió en anglès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar