Telefonia mòbil a la Lluna


La Lluna podria tenir cobertura de mòbil l’any 2020. Aquest és el repte que s’han fixat la NASA i l’Agència Espacial Britànica (BNSC) que volen posar en òrbita un satèl.lit de telecomunicacions. L’objectiu és que les persones que viatgin a la Lluna es puguin comunicar-se entre elles a través del telèfon mòbil, però, també puguin enviar missatges de text o realitzar trucades a la Terra.

L’inici de la missió serà el 2012 i tindrà el nom de MoonLite. En un inici, es provarà el prototip del satèl.lit de telecomunicacions que es basarà en la tecnologia Inmarsat i que permetrà disposar de cobertura a la superfície de la Lluna. Un dels responsables del projecte, David Parker, ha assegurat que la xarxa de telecomunicacions que s’instal·larà a la Lluna serà comparable a les xarxes que es tenien a la Terra a les dècades dels 80 i 90.

Durant la missió MoonLite s’utilitzarà la tecnologia per transmetre informació a la Terra sobre la superfície del satèl.lit. El projecte superarà el que, fins ara, havia estat una gran fita en l’àmbit de la telefonia mòbil i era el fet de poder disposar de cobertura a l’Everest, la muntanya més alta del món. El passat mes de novembre es va posar en marxa una estació de telefonia mòbil de la companyia China Movile amb l’objectiu de donar cobertura als atletes que portin la flama olímpica en motiu dels Jocs Olímpics de Pequín.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar