Es presenta a Barcelona un laboratori tecnològic d’efectes especials


La Salle ha presentat un nou laboratori tecnològic d’efectes especials que, a més d’espai de formació per alumnes i un centre de recerca, vol convertir-se en una plataforma per desenvolupar continguts audiovisuals per empreses. El nou espai s’anomena Media Lab i permet capturar moviments humans mitjançant tecnologia Motion Capture.

El laboratori té 84 metres quadrats i 8 metres d’alçada, compta amb un plató de televisió d’alta definició i es troba situat al mateix campus universitari de La Salle, a Barcelona. Els projectes que s’hi portaran a terme aniran des de les pel·lícules d’animació sintètica o els videojocs fins a la publicitat o els efectes especials. Durant la presentació d’aquest nou equipament, s’ha realitzat una demostració on una ballarina i un expert en arts marcials efectuaven una coreografia mentre 24 càmeres retenien tots els seus moviments sobre uns models en tres dimensions que es podien veure per ordinador.

Segons el director de transferència i tecnologia de La Salle, Josep Maria Ribas, l’objectiu d’aquest nou equipament, l’únic d’aquestes característiques al sud d’Europa, és dinamitzar el sector català de la producció de dibuixos animats que actualment es troba en el tercer lloc del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar