Les comunicacions electròniques de Nova York durant les 24 hores del dia


Un grup de recerca del Massachussets Institute of Technology (MIT) ha creat un projecte que pretén explicar la quantitat i característiques de les comunicacions electròniques de la ciutat de Nova York durant les 24 hores del dia. El projecte s’anomena New York Talk Exchange (NYTE) i els seus principals resultats es poden veure fins el 12 de maig a l’exposició “Design and the Elastic Mind” que acull el Museum of Modern Art (MoMA) de Nova York.

Segons el director del projecte i professor associat del MIT, Carlo Ratti, el projecte mostra com batega la ciutat de Nova York a temps real, és a dir, quines comunicacions s’estableixen amb altres ciutats a cada moment del dia. Ratti afirma que l’objectiu és visualitzar i explorar les connexions que estableix Nova York amb la resta del món, com canvien les comunicacions durant el transcurs del dia i quines diferències hi ha entre els barris de la ciutat. Per exemple, una dada curiosa que aporta el projecte: la majoria de trucades que es fan a Manhattan són a Toronto, mentre que només una de cada 100 que es fan al Bronx són a aquesta ciutat canadenca.

NYTE també compara el flux i les característiques de comunicacions electròniques de Nova York i Londres. En aquest aspecte, la conclusió és que Nova York té més contactes amb Àsia i Sud-Amèrica mentre que Londres estableix més comunicacions amb Europa i els Estats Units. El projecte usa les dades de l’operador de telecomunicacions AT&T i mesura el volum d’IP’s que circulen. En termes més generals, l’equip del projecte vol analitzar fins a quin punt les telecomunicacions expliquen la dinàmica de la globalització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar