La Gran Enciclopèdia Catalana ja és d’accés lliure a Internet


L’Enciclopèdia Catalana ja es pot consultar a Internet de franc des de la pàgina Enciclopèdia.cat. Des de fa 10 anys, aquesta publicació es trobava disponible a la Xarxa, però, per subscripció. La nova versió oberta inclou 270.000 entrades i preveu arribar a les 350.000 abans de la primavera, moment el qual finalitzarà la primera fase.

La Fundació Enciclopèdia Catalana preveu que a finals del 2010 tingui un contingut format per 575.000 entrades, 50.000 fotografies, 2.000 dibuixos, 1.500 vídeos, 2.000 mapes i 250.000 enllaços hipertextuals interns. A més, es preveu que, durant els propers tres anys, es renovi el contingut d’un 40% dels documents existents. Un equip de redactors amb el suport d’uns 90 col·laboradors externs actualitzaran i renovaran diàriament els documents.

El portal Enciclopèdia.cat disposa d’un sistema de navegació propi i ofereix accedir als continguts de la base de dades de la Gran Enciclopèdia Catalana, el Diccionari de la Llengua Catalana i l’Encyclopaedia (articles en anglès). La Fundació Enciclopèdia Catalana assegura que el projecte, amb un cost anual de manteniment de 300.000 euros, està obert als usuaris perquè proposin esmenes i nous articles, una opció que s’activarà a la tardor. De moment, l’Enciclopèdia.cat ofereix als internautes un bloc i un correu electrònic de contacte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar