Les llars espanyoles gasten el doble en videojocs durant el 2007


El consum de productes tecnològics durant el 2007 s’ha disparat gràcies a les consoles de joc i videojocs. Segons l’Anuari Nielsen 2008, la despesa de llars espanyoles en consoles de joc s’ha duplicat, concretament, les vendes han augmentat un 63’5%. Dels 2’2 milions d’aparells venuts durant l’any passat, el 56’7% eren portàtils ja que els seus preus són els que han baixat més. Dels videojocs venuts, només un 18’8% eren per PC i la resta eren per consoles.

El llançament de productes específics com jocs d’intel·ligència o els simuladors d’esports han ampliat el sector del mercat interessat en aquests productes d’oci tecnològic, fins al punt de suposar una amenaça per la joguina tradicional. De fet, l’anuari de la consultora apunta que, en aquest últim sector, hi ha la tendència gradual d’incloure elements tecnològics com càmeres digitals o mp3 a les joguines, fins i tot a les destinades als més petits amb l’objectiu de reposicionar-se com una alternativa als videojocs.

Les xifres indiquen que els videojocs s’han consolidat com un dels principals productes d’oci a nivell mundial. Precisament, San Francisco acull aquests dies la Game Developers Conference, una de les cites anuals de referència del sector dels videojocs. La conferència va començar l’any 1988 com una reunió de 25 desenvolupadors de videojocs, i ara s’ha convertit en una trobada que compta amb l’assistència d’uns 15.000 registrats i la participació d’empreses com Nintendo o Microsoft.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar