Baixa el preu del domini .cat coincidint amb el seu segon aniversari


La Fundació PuntCat ha anunciat, coincidint amb el segon aniversari de l’únic domini que reconeix una comunitat lingüística, una rebaixa d’un 25% sobre el preu del registre d’un domini. El descompte s’aplicarà a partir del 22 de febrer i suposarà que es passi dels 60 euros actuals als 45. Des que va entrar en funcionament, s’han registrat 27.500 dominis Durant aquest últim any, el nombre de registres ha crescut un 35%.

El president de la Fundació PuntCat, Joan Francesc Gras, ha dit aquest dimarts en conferènia de premsa que “la bona marxa del .cat permet la rebaixa del domini”. Una altra de les novetats que ha anunciat la Fundació PuntCat és que s’ha facilitat el sistema de registre per tal que qualsevol particular, empresa o col·lectiu pugui disposar al moment i de forma automàtica del seu domini .cat. A més, el canvi de dades del registrat d’ara en endavant serà gratuït i es preveu, en un futur, la possibilitat d’adquirir dos dominis al preu d’un per afavorir l’existència de grafies estrictament catalanes com la “ç” o la “l·l”.

L’ICANN, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, va aprovar el 16 de setembre de 2005 el .cat com a domini per a la comunitat cultural i lingüística catalana. El domini va entrar en funcionament el 13 de febrer de 2006 i identifica totes les pàgines web en català o aquelles que, en la llengua que sigui, donen suport a la cultura catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar