Els ordinadors portàtils podrien desaparèixer d’aquí cinc anys


Un informe assegura que d’aquí cinc anys els ordinadors portàtils ja no existiran per un motiu de pes: els usuaris ja no voldran carregar-los. La consultora de temes tecnològics Gartner, prediu en un estudi que l’any 2013 els portàtils hauran estat substituïts per dispositius molt més petits i lleugers.

Segons la consultora, els usuaris que utilitzen ordinador portàtil ja no se l’emportaran de viatge i en el seu lloc optaran per aparells ultralleugers que continuaran permetent la connexió a Internet a qualsevol lloc i que executaran les seves aplicacions via web a través de servidors.

Els analistes de Gartner consideren que aquesta conducta afectarà la indústria tecnològica. De fet, actualment, la tendència dels fabricants és apostar per productes tecnològics més lleugers com, per exemple, el portàtil presentat fa uns dies per Samsung i Telefónica de només 700 grams, l’Asus Eee PC, el MacBook Air, el Classmate PC o el OLPC (One Laptop per Child), entre altres. Un altre dels factors que fan preveure la desaparició dels portàtils és el gran avenç del sector de la telefonia mòbil i la convergència de serveis i continguts que es produeix en aquest àmbit. L’estudi assegura que els nous dispositius mòbils que s’utilitzaran el 2013 adoptaran les funcions dels ordinadors portàtils i no costaran més de 300 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar