Visible Body, el Google Maps del cos humà


Visible Body és una eina de visualització digitalitzada de l’anatomia humana que inclou més de 1.700 estructures anatòmiques, entre elles tots els òrgans i sistemes del cos humà.

A la seva pàgina web es troba un model complet en 3D del cos humà, que s’hi pot accedir a través d’un registre gratuït. Segons els responsables del desenvolupament del projecte, Argosy Publishing, una empresa dedicada a la producció i distribució de continguts i tecnologia educativa, Visible Body es troba en una fase beta, i per ara només pot ser visualitzat amb un navegador Internet Explorer en requerir un plugin ActiveX, i per tant només és compatible amb plataformes Windows.

El model té un sistema de capes molt semblant al què utilitza el Google Maps. D’aquesta manera es pot trobar una capa per a la pell, una altra per als músculs, els ossos, els òrgans, les venes, etc. Una altra de les seves funcionalitats permet disseccionar de forma virtual tant els òrgans com els sistemes del cos humà. Un cercador i un repositori de vídeos sobre cadascuna de les parts ajuda a incrementar el nivell i el volum d’informació disponible.

En la seva web es troba un senzill i clar tutorial que explica les potencialitats del Visible Body, com funciona i com s’utilitza, oferint captures de pantalla i vídeos relacionats, com el que es mostra més avall:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar