Zap, un cotxe elèctric a 160 km/h


L’empresa nord-americana Zap acaba de presentar Alias, un nou model de cotxe elèctric, de tres rodes i espai per dos passatgers, capaç d’arribar a una velocitat màxima de 160 quilòmetres per hora, i una autonomia de 240. L’automòbil es posarà a la venda l’any 2009 a un preu aproximat de 30.000 dòlars. Es pot veure un vídeo amb una animació digital del model aquí.

Alias serà fabricat conjuntament entre Zap i l’empresa xinesa Youngman Automotive Group. La component d’innovació tecnològica és una de les més importants d’aquest projecte. Durant la primera fase del projecte es va treballar amb Lotus, on es va realitzar un estudi sobre la propera generació tecnològica de vehicles elèctrics.

Les prestacions i acabats materials i de l’interior es basaran en el model Zap-X, un model esportiu presentat l’any passat per l’empresa amb seu a Santa Rosa (Califòrnia), dissenyat també per Lotus, i que es posarà a la venda a finals d’aquest 2008.

El Zap-X disposarà una bateria que es podrà carregar en només 10 minuts, pot arribar als 250 km/h, amb una autonomia de 560 quilòmentres. A l’interior del cotxe hi haurà capacitat per 5 persones, comptarà amb controls electrònics amb pantalla tàctil, Windows XP com a sistema operatiu, Wi-Fi, Bluetooth, Vídeo d’alta definició, iPod, FireWire, USB2 i Mini USB. I també com a extres, aquests nous cotxes comptaran amb una apertura i una posada amb marxa biomètrica, i estaran fabricats amb vidres fotovoltaics, amb capacitat d’aprofitar l’energia que recullen les finestres i els parabrises. El seu preu rondarà els 60.000€.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar