LEGO fa 50 anys


La companyia danesa Lego, cinquè fabricant de joguines en vendes del món, celebra aquest dilluns el 50è aniversari de la creació dels seus maons de joguina més famosos. Una efemèride que reforça encara més un prestigi que s’ha anat construint amb el pas del temps i que l’ha portat a ser considerada com la “joguina del segle”, un dels més alts guardons en la indústria de la joguina, atorgada per la revista Fortune en els EE.UU. i l’Associació Britànica de Comerç Minorista de Joguines.

La història de Lego s’inicia el 1932 a la ciutat danesa de Billund, situada al sud del país, on el fuster Ole Kirk Christansen va fundar una petita fàbrica de joguines de fusta. Per trobar un nom per a la seva empresa va organitzar un concurs entre els seus empleats, tot i que finalment va ser el propi empresari qui va trobar la millor opció: LEGO, una fusió de les paraules daneses “LEg i GOdt”, que signifiquen “jugar bé”.

15 anys després Christiansen va descobrir el plàstic com el material ideal per a la producció de joguines, i va comprar la primera màquina d’emmotllament per injecció a Dinamarca. El 1949 va desenvolupar el prototip de maons LEGO, que va anar perfeccionant fins a l’inici de la seva producció en sèrie el 1958.

Actualment existeixen 2.400 diferents formes de maons LEGO, que es produeixen amb la major precisió i són sotmesos a constants controls a les fàbriques a Dinamarca, República Txeca, els Estats Units i Mèxic, en una fabricació que assoleix la xifra de 6.000 peces per segon.

Alguns enllaços relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar