skip to Main Content

Es presenta un ‘media center’ per a Linux desenvolupat des de Barcelona


Fluendo, una empresa amb seu a Barcelona i especialitzada en el desenvolupament i consultoria de sistemes multimèdia en Unix y GNU/Linux, acaba de presentar una nova versió d’Elisa. Es tracta d’un “media center”, una plataforma basada en codi obert que està pensada per a reproduir vídeos, música, fotos, presentacions, etc. i que es pot connectar a la televisió. L’aplicació corre sota les distribucions Linux més conegudes com Gentoo, Suse, Fedora Core, Mandriva, Debian i Ubuntu. Algunes de les seves principals característiques són:

  • Dóna suport a una gamma àmplia de formats multimèdia: Ogg Vorbis, Ogg Theora, Matroska, MPEG 2, MPEG4, Quicktime i Windows Media.
  • Pot reproduir tant arxius de música locals com emissores de ràdio de la xarxa.
  • Funciona amb qualsevol comandament a distància compatible amb linux.
  • Pot veure fotos i imatges en tots els formats més comuns utilitzats com jpeg i png.
  • És multiplataforma i pot ser instal·lada en els sistemes de GNU/Linux i Unix, així com també en sistemes Windows.


Elisa no ha arribat encara a la versió 1.0, però tot i així ja és una de les més conegudes i utilitzades als sistemes operatius Linux. Les properes funcionalitats inclouran entre d’altres l’opció de fer videoconferències i la transmissió de veu IP.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar