skip to Main Content

El SimCity, en codi obert


L’empresa propietària del SimCity, d’un dels jocs d’ordinador més coneguts de la història, ha anunciat fa pocs dies l’obertura del seu codi font i l’ha publicat a internet amb una llicència GPL i sota el nom de Micropolis. Electronic Arts argumenta que el canvi de nom es deu a què SimCity és una marca registrada i volen continuar protegint-la, un fet que no afecta per a res al joc, que es pot descarregar de manera gratuita de manera íntegra.

SimCity, dissenyat per Will Wright l’any 1989, va ser desenvolupat per l’estudi Maxis amb un gran èxit durant els anys noranta, té l’objectiu de construir i desenvolupar una ciutat amb un ampli sentit de l’urbanisme.

La versión de Micropolis alliberada, que es pot fer servir en plataformes Windows i Linux, té alguns canvis respecte al joc original, s’ha millorat la interfície gràfica i com anècdota, s’ha eliminat la possibilitat de patir un accident aeri arran de l’atemptat de l’11-S.

Don Hopkins, la persona encarregada d’actualitzar i alliberar les fonts, ha anunciat també a la seva web una versió per l’ordinador dels 100 dòlars del projecte l’OLPC, creat per Nicolas Negroponte.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar