skip to Main Content

Gencat.cat supera els 80 milions de visites


El web de la Generalitat de Catalunya ha rebut durant el 2007 un total de 81.375.241 visites, amb una mitjana de més de 230.000 visites diàries. Aquestes dades representen un increment del 16% respecte l’any anterior, i el situa com una de les planes d’administració pública amb més usuaris d’Europa. .

Entre les dades més destacades de Gencat, que ha estat desenvolupat des de la Direcció General d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, figuren els 9,2 milions de visites que ha rebut la plana principal i la descàrrega de 12 milions de documents. Dins els serveis i portals més visitats figuren el Meteocat, els serveis relacionats amb l’educació i el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), que durant el 2007 ha passat de publicar-se exclusivament a través d’Internet.

Altres dades de Gencat respecte l’any passat són els més de 3 milions de descàrregues de notícies d’actualitat a través de feeds RSS o els 300.000 avisos SMS enviats als pares, mares o tutors durant la campanya de preinscripció escolar des del portal de Serveis i Tràmits.

Actualment Gencat compta amb 1,1 milió de documents indexats –en constant augment-, dóna accés a més de 270 portals d’organismes públics vinculats a la Generalitat i a 945 mapes dels municipis de Catalunya. Podeu trobar més informació en aquesta nota de premsa de la DGAC.

Distinció model de bones pràctiques Discapnet per a Gencat

Per altra banda, l’informe “Estudio intersectorial sobre la Accesibilidad de la Web“, presentat per l’Observatorio de Infoaccessibilidad del portal Discapnet, ha atorgat la distinció “Model de bones pràctiques Discapnet” al web de la Generalitat.

Aquesta menció valora positivament l’esforç realitzat per Gencat, que des de l’any 2005 va redefinir de forma radical el portal per augmentar els resultats d’accessibilitat de la seva web. Segons aquest estudi, el portal de Gencat ha passat del 37,5% d’èxit d’accessibilitat l’any 2004 a prop del 72% l’any 2007. Més informació en aquesta nota de premsa oficial on s’anuncia l’atorgament d’aquest guardó.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar