Sun compra MySQL


La companyia nord-americana Sun Microsystems ha anunciat aquest dimecres que ha assolit un acord per adquirir per una aproximada de 1.000 milions de dòlars MySQL AB, l’empresa que ha desenvolupat una de les bases de dades sobre codi obert més conegudes del món, amb més de 100 milions de còpies descarregades o distribuïdes al llarg de la seva història.

D’aquesta manera, l’empresa que va crear la plataforma Java reforça la seva posició amb l’entrada al sector de les bases de dades, amb un mercat potencial de 15 mil milions de dòlars, i on fins ara no tenia presència.

MySQL, que té la seva seu central repartida entre Suècia i Estats Units, compte amb clients de la talla de Facebook, Google, Nokia, Baidu o Xina Mobile, i segons explica en aquest comunicado oficial emès amb motiu de l’adquisició, assegura que “aporta a Sun sinergies que canviaran radicalment l’actual mercat del programari”.

Segons la pròpia Sun, aquesta base de dades de codi obert està àmpliament desplegada en els principals sistemes operatius, entre proveïdors de maquinari de tot el món i per a tot tipus d’aplicacions.

Integració immediata

Una vegada que es completi la transacció proposada, MySQL, que compta amb 400 empleats a 25 països, s’integrarà a les organitzacions de Software, Vendes i Serveis de Sun. L’operació li suposa a Sun pagar en efectiu 800 milions de dòlars a canvi de tot el material de MySQL, i assumirà entorn de 200 milions de dòlars en opcions de compra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar