skip to Main Content

35 milions del Plan Avanza per a fomentar la SI a Tarragona


El Plan Avanza del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç ha destinat més de 35 milions d’euros a Tarragona per a impulsar el desenvolupament de la Societat de la Informació. Les dades han estat presentades durant la inauguració de l’Espai Avança en aquesta ciutat pel Director General per al Desenvolupament de la Societat de la Informació, David Cierco.

L’Espai Avança és una iniciativa del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç que difon els avantatges de les TIC entre els ciutadans. Les àrees en les quals ha participat el Pla Avança a Tarragona per a fomentar i dinamitzar l’ús de les TIC es concreten en els àmbits de gènere, gent gran, discapacitats i altres col·lectius, a més d’equipament i connectivitat, dinamització per a la pyme, solucions sectorials, foment de l’R+D, formació, ajuntaments i ciutats digitals, educació, sanitat, banda ampla, telecentres i DNI electrònic. Durant la presentació, David Cierco va destacar l’increment del nombre d’internautes en l’Estat espanyol, argumentant que “en 2003 havia 12 milions d’usuaris d’Internet, i actualment som 20 milions, fet que suposa ser la quarta comunitat d’internautes d’Europa”.

Els projectes finançats pel pla Avança a la província de Tarragona en cooperació amb el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i la Generalitat de Catalunya, es reparteixen en els àmbits de Ciutadania, Economia i Serveis Públics digitals. En el primer s’han aprovat diferents iniciatives realitzant una inversió de prop de 6 milions d’euros.

En l’apartat d’Economia Digital, en el període 2006-2007 s’han subvencionat diversos projectes per un valor de més de 24 milions d’euros. Per la seva banda, en l’àmbit dels Serveis Públics Digitals s’han destinat més de 4 milions d’euros al cofinançament de diverses iniciatives relacionades amb els ajuntaments digitals i la dinamització d’entitats locals.

L’Espai Avança és un esdeveniment que ha viatjat al llarg d’un any per tot l’Estat apropant la tecnologia a diferents ciutats i posant-la a l’abast dels diferents públics locals. Tarragona és l’últim punt del recorregut d’aquesta campanya. Els objectius que ha perseguit han estat sensibilitzar a la ciutadania sobre el desenvolupament tecnològic que el país està experimentant; donar a conèixer el Plan Avanza i els suports que ja estan en marxa sota aquesta iniciativa, i dinamitzar la implantació del Pla en tots els nivells i públics.

Més informació: www.planavanza.es i www.espacioavanza.es

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar